RENDANG met rundvlees
RENDANG met rundvlees

Bereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd:  2 a 6 uur

Totale tijd: ? minuten

indonesisch

Hoeveelheid: 4

Allergie informatie:

  • Kan sporen van sulfiet bevatten

Benodigdheden: 

  • 500 gr. rundvlees in blokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • Enkele poeroetblaadjes
20
Kruidenmix voor het bereiden van een vlees gerecht.

Bereidingswijze per 100 gr kruidenmix:

Stap 1: Voeg 100 gram kruidenmix, 400ml kokosmelk en 100ml à 200ml water toe aan een pan met anti-aanbakbodem. Blijf goed roeren om schiften van de kokosmelk te voorkomen. 

Stap 2: Voeg de vleesblokjes en de poeroetblaadjes toe en goed blijven roeren tot alles weer kookt.

Stap 3: Laat de Rendang op laag vuur zachtjes gaar sudderen tot de saus indikt en het vlees zacht is. Dit kan 2 à 6 uren duren afhankelijk van de gebruikte vleessoort.

Stap 4: Blijf af en toe roeren.

Stap 5: Optioneel: voeg zout naar smaak toe. 

Notities

Tip: Hou je van wat extra pit voeg dan sambal Oelek toe.

Sambal Oelek
Scroll naar boven