Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 2 a 6 uur
Totale tijd: ? minuten
indonesisch
Hoeveelheid: 4
Allergie informatie:
- Kan sporen van sulfiet bevatten
Benodigdheden:
- 500 gr. rundvlees in blokjes
- 400 ml kokosmelk
- Enkele poeroetblaadjes
Bereidingswijze per 100 gr kruidenmix:
Stap 1: Voeg 100 gram kruidenmix, 400ml kokosmelk en 100ml à 200ml water toe aan een pan met anti-aanbakbodem. Blijf goed roeren om schiften van de kokosmelk te voorkomen.
Stap 2: Voeg de vleesblokjes en de poeroetblaadjes toe en goed blijven roeren tot alles weer kookt.
Stap 3: Laat de Rendang op laag vuur zachtjes gaar sudderen tot de saus indikt en het vlees zacht is. Dit kan 2 à 6 uren duren afhankelijk van de gebruikte vleessoort.
Stap 4: Blijf af en toe roeren.
Stap 5: Optioneel: voeg zout naar smaak toe.
Notities
Tip: Hou je van wat extra pit voeg dan sambal Oelek toe.
Sambal Goreng Telor
Bereidingstijd: 1 minuten Kooktijd: 40 min Totale tijd: 41 minuten indonesisch Hoeveelheid:
Sambal Goreng Rund
Bereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 2 uur Totale tijd: ? minuten indonesisch Hoeveelheid: